Идентификация



Летните занимания по интереси за децата и учениците в община Панагюрище продължават Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   



Всяка година ЦПЛР съвместно с община Панагюрище организират и провеждат летния отдих на децата и учениците от града. Лятната работа в ЦПЛР-Панагюрище започна на 15.06.2020 г. при спазване на всички противоепидемични мерки за организация на дейностите по интереси, разпоредени от министъра на здравеопазването.

Заниманията са полудневни и предназначени за деца от 6 до 12 годишна възраст. Средно 50 деца участват  ежедневно в заниманията по интереси, записани са 90 деца.

Провеждат се занимания на открито, като най - предпочитани са спортно - развлекателните дейности /подвижни и състезателни игри, игра на футбол, федербал, скачане на въже и т.н./, излети до близки местности. С интерес децата участват в арт занимания - рисунка на асфалт и пленери. Организирано е и посещение на музеите в града. Плувното лято е очаквано с нетърпение.

Поради продължаващата епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, и препоръките  дейностите да се провеждат на открито , е направена    промяна  в първоначално планираните дейности, но това не се отразява на  интереса на децата към предлаганите занимания и те с радост се включват в тях.