ОБЯВЕН Е ЖЪЛТ КОД ЗА СИЛЕН ВЯТЪР В ОБЛАСТ ПАЗАРДЖИК Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   За 5 юни 2020 г. НИМХ обявява жълт код за силен вятър от юг-югозапад. В близост до северните склонове на планините той ще се усили. Ще бъде поровист със скорост 21-24 м/сек. на територията на областите: Монтана, Враца, Софийска област, София-област, Ловеч, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

Във връзка с метеорологичната прогноза  следва да се предприемат  мерки за повишаване готовността за действие:

1. Да бъде създадена организация за информиране на населението, чрез средствата за масова информация за предприетите действия за ограничаване  и ликвидиране на произшествията от опасните явления и правилата за безопасно поведение.

2. Да бъде създадена организация за въвеждане, при необходимост на Общинските планове за действие при бедствия в част „Действие при обилни снеговалежи, снежни бури и заледявания“.

3. Чрез дежурните длъжностни лица в Областен и Общински съвети за сигурност, дежурните части на ОДМВР, диспечерски пунктове на ОПУ и районни пътни служби, на електроразпределителни дружества, е необходимо  да се следи за измененията на обстановката  по републиканските  и общински пътни мрежи, снабдяването с електроенергия и питейна вода, състоянието на телефонните и телекомуникационни връзки и системи, като за целта при възникване на критична (бедствена) ситуация, своевременно да се уведомява оперативния дежурен в ОЦ при РДПБЗН-Пазарджик на телефони: 034 441112; 034 444187; 034 434160.

Дежурни по оповестяване в Общинска администрация Панагюрище: 0357 60060 и 0357 60070.

Последно променен на Петък, 05 Юни 2020 06:22