Идентификация



Община Панагюрище продължава дейностите по почистване и дезинфекция Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

altaltalt


Във връзка с предприетите мерки за предотвратяване на разпространението на заразата от COVID-19 се извършва дезинфекция с подходящи дезинфекционни препарати на контейнерите за съхранение на битови отпадъци и на автобусните спирки на територията на община Панагюрище.

Извършена е една обработка (09.04.2020 г.) чрез опръскване с дезинфектант на улиците и прилежащите тротоари, площадите и другите пешеходни пространства на територията на гр. Панагюрище и всички кметства в състава на община Панагюрище. Предвидено е на 16.04.2020 г. да бъде извършена  повторна обработка на площите.

Започва и периодично извършване на дейности по дезинсекция, дератизация и дезакаризация (ДДД) в обекти и площи на всички населени места на територията Община Панагюрище с целунищожаванеи/или намаляване на числеността на вредителите (патогенни микроорганизми, членестоноги, гризачи и др.), които могат да бъдат причинители, преносители и резервоари на заразни болести по хората и животните. Първата обработка е предвидена за 23.04 – 24.04.2020 г.

Продължава дейността по измиването с дезинфектант на улиците, прилежащите тротоари, площадите и другите пешеходни пространства в гр. Панагюрище, стартирала на 30. март. При неблагоприятна метеорологична обстановка (валежи от дъжд и/или сняг и при ниски температури - опасност от заледяване) графиците се изместват, но миенето няма да се преустановява.