Идентификация



Жълт код за силен вятър е обявен в област Пазарджик Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


За днес, 30 януари, НИМХ-МОН обявява „жълт“ код за силен северозападен вятър през деня, със средна скорост между 15 и 19 м/с и с пориви до 24 м/с., за 25 области, включително област Пазарджик.

През следващото денонощие ще се задържи ветровито. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина до силен северозападен вятър, който привечер временно ще отслабне. През нощта облачността ще е значителна и на отделни места, главно в югозападната половина от страна ще превалява дъжд и сняг. Утре облачността ще е променлива, след обяд на места намаляваща до предимно слънчево. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните - между 5° и 10°.

Над планините облачността ще е значителна с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 7°.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен до временно силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще са между 8° и 10°. Температурата на морската вода ще е между 7 и 8°. Вълнението на морето ще е от 1 до 2 бала.


Явления: от запад на изток превалявания от дъжд, а над 800-1000 м.н.в. – от сняг. По-значителни  ще са преваляванията преди пладне над западните и планинските райони. До полунощ, с изключение на планинските райони, преваляванията постепенно ще спират.

Kоличество на валежа: от 2 до 5 л/кв.м, в западните райони до 10 л/кв.м, а в планинските райони до 4 и 7 см нова снежна покривка.

Вятър: от запад-северозапад от 6 до 9 м/с с пориви до 15 м/с; по планинските била, западните райони и Дунавската равнина, с пориви около и над 25 м/с. Вечерта и през нощта, с изключение на североизточните и планинските райони, ще отслабне до 3 и 6 м/с.

Минимални температури: между -2 и 3 градуса.

Максимални температури: между 5 и 10 градуса.