Идентификация



Нови зони за спорт и отдих и нов водопровод в ж.к. „Оптикоелектрон” II Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


На 1 октомври стартира реализирането на обект „Благоустрояване на ж.к. „Оптикоелектрон” II, кв.145, гр. Панагюрище”, който е в изпълнение на Инвестиционната програма за 2019 г. на Община Панагюрище.

На този етап предстои изграждането на мултифункционално игрище за минифутбол, баскетбол и волейбол. Ще бъде проектиран и изграден допълнително нов водопровод за захранване на блоковете, с обща дължина 186 м. Kaнализацията е предвидена за цялостна подмяна до бул."Петигорск". Новопроектирани оттоци и решетки ще отводняват уличното платно, тротоарите, алеите и изпусканите дъждовни води от покриви на сгради, намиращи се в квартала. Предвидено е изграждането на парково декоративно осветление, алейно осветление за пешеходните алеи, както и осветление на мултифункционалното спортно игрище.

Направено е функционално зониране, включващо спортна зона, детска зона и зона за тих отдих. Предвидени са площи за обслужване на сградите и паркиране, осигуряващи 75 паркоместа на открито (при 73 съществуващи гаражни клетки).

Спортната зона ще включва мултифункционално игрище за минифутбол, баскетбол и волейбол, беседка за изчакване и почивка, както и фитнес на открито и тенис на маса.

В детската зона са оформени две площадки, едната е пясъчна, като включва и съоръжения за игра на деца до 4-годишна възраст, а другата предлага забавления за деца на възраст от 3 до 12 години.

В северната част на комплекса ще бъдат оформени 4 къта за тих отдих с беседки и пейки. Около местата за сядане е предвидено изграждането на цветни композиции, които ще допринесат за приветливия и уютен вид на кътовете.

Приблизителната обща площ на комплекса (включително тротоари към булеварда) е 20550 м2. Релефът ще запази характера си, като ще се оформя посредством подпорни стени, геометризирани откоси и стълбища.

Мултифункционалното спортно игрище ще бъде изградено на свободно от застрояване и подземна инфраструктура място, с необходимите размери и наклон на терена.

Проектът предвижда още подмяна или рехабилитация на настилките, съпроводена с оформяне на подходящи наклони. Предвидени са асфалтова настилка за съществуващите автомобилни алеи; настилка от хексагонни бетонови унипавета на циментово-пясъчен разтвор върху съществуващо стоманобетоново легло; настилка от хексагонни бетонови унипавета на пясъчен слой върху легло от заклинен трошен камък за пешеходните алеи; настилка от хексагонни бетонови унипавета на пясъчен слой върху легло от заклинен трошен камък за усилените пешеходни алеи; ударопоглъщаща каучукова настилка за детските площадки, фитнеса на открито и спорното игрище.