В Панагюрище шества българският дух и младостта Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Цветна фиеста, много настроение, музика и красота събра петият парад-дефиле на духови оркестри и мажоретни състави в Панагюрище, който се проведе днес, 28 септември, на площад „20 април”.

В 11:00 часа премина дефилето на участващите в парада духови оркестри и мажоретни състави от Панагюрище, Елин Пелин и Перник.

Официалното откриване се състоя малко след това от председателя на НЧ „Вделина-1865" Спаска Тасева, която даде началото и на празничния концерт.

В Панагюрище за пореден път шества българският дух, събран в маршовете, които накараха кръвта ни да запламти с най-българските чувства. Десетки панагюрци и гости аплодираха Духов оркестър към Общински комплекс Дворец на културата - Перник с диригент Трифон Трифонов, Представителен духов оркестър „Стефан Стефанов” при НЧ „Светлина” – Гара Елин Пелин с диригент Вилимир Кирилов и Мажоретен състав „Нани Денс” с ръководител Надежда Данаилова, както и домакините от Панагюрище – Духов оркестър „Делчо Радивчев” към НЧ „Виделина-1865” с диригент Димитър Найденов и Мажоретен състав „Елинор” към ЦПЛР-Панагюрище с хореограф Елеонора Найденова.