Идентификация



ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ ПО ПОВОД 111 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ,

Богата е историята на България! Наситена със съдбовни дати и паметни събития! 22-ри септември е една от тях!

На тази дата преди 111 години е обявена Независимостта на българската държава – един национално значим и по своята самостоятелност, чисто български държавен акт.

Акт, който показва възможното единение между всички власти – между Монарх, Правителство и Народ. Акт, завършил делото на безсмъртните апостоли и революционери, които въстанаха срещу петвековното османско робство в името на Свободата на Отечеството. Акт, завършил делото на онези истински пламенни родолюбци, които показаха, че България може да бъде единна.

Защото независимостта - национална, политическа и държавна - е висша ценност. Чрез нея народът ни намира своята държавна идентичност, заявява по един категоричен начин стремежа си  за политическо присъствие на европейската сцена и твърдото намерение за вписване в историята на стария континент.  Запазвайки своята идентичност и бранейки държавността си, само тогава можем да се наречем независими!

Но независимостта не е само политическа категория. Независимостта е и лично усещане. Това е правото да бъдеш свободен, да си деен, да използваш своите мисли. Но и да носиш отговорността за това. Ето защо на този ден ние трябва да направим равносметка. И нека тази осъществена мечта на нашите деди ни кара да бъдем по-отговорни, по-родолюбиви. Загърбвайки всякакви лични, корпоративни, партийни интереси, нека работим за просперитета, независимостта и свободата на България!

Честит празник!

Да живее Панагюрище! Бог да пази България!

НИКОЛА БЕЛИШКИ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ


Последно променен на Събота, 21 Септември 2019 19:32