Идентификация



Кметът на община Панагюрище поздрави участниците и гостите в петото издание на 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки поздрави участниците и гостите в петото издание нa супер турнира по тенис на маса 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open по време на официалното му откриване, което се състоя на 15 август в зала „Арена Асарел”.  „Пожелавам успех на всички и нека най-добрият победи”, каза в обръщението си г-н Белишки. Той благодари на организаторите на турнира и на спонсорите за подкрепата, която оказват и благодарение на която този форум се реализира и с всяка година става по-успешен.


Турнирът официално беше открит от Асен Попниколов, председател на Сдружение „Асарел България Оупън”. Президентът на БФТМ Стефан Китов и младата ни надежда в тениса на маса Танчо Нейчев направиха символичното първо разиграване на централната маса, на която през уикенда ще се водят основните битки.

За трета поредна година бяха връчени двете награди на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков за най-перспективни млади състезатели. За прогреса, показан в последните 12 месеца бяха отличени носителката на бронзов медал от Балканското първенство до 18 години Ивет Илиева, както и 14-годишната Кръстина Иванова, която в тандем с Ерен Бекир спечели второ място на Балканските игри.


Фолклорен  ансамбъл „Тангра” от село Попинци представи великолепен танц, с който впечатли чуждестранните гости, а след това динамиката в „Арена Асарел” отново се пренесе върху масите, където мачовете продължават до 21:30 часа.


Петото издание на големия турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“ ще се проведе от 13 до 18 август в Панагюрище. Състезанието с официално наименование Seamaster 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open е с рекордния награден фонд от 190 хиляди долара, което е увеличение с 30 хиляди долара в сравнение с 2018 година. Тази година е рекорден и броят на участниците – над 300 от 38 държави.

Последно променен на Четвъртък, 15 Август 2019 18:00