Община Панагюрище и ЦПЛР-Панагюрище проведоха Ден на кариерата Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Дуалното и професионалното образование дават бъдеще, самочувствие и свобода на младите хора, както и възможност да поставят основите на своето сполучливо кариерно развитие. Водени от този факт, Община Панагюрище и Център за подкрепа на личностно развитие-Панагюрище организираха за първа година Ден на кариерата. Форумът се проведе на 31 май в Камерната зала на Театър Дом-паметник и беше разделен на два модула. Първият модул беше насочен към учениците от 6 и 7 клас на основните училища в град Панагюрище. По време на него Веска Барова – директор на СУ „Нешо Бончев” и инж. Кристина Хаинова от ПГИТМТ представиха специалностите и образованието, които училищата предлагат. Димитър Бозаджиев- съдия в Окръжен съд- Пазарджик, д-р Гергана Томова- общопрактикуващ лекар и инж. Георги Вълчанов- ИТ специалист в "Оптикс" АД, разказаха какво е да практикуваш едни от най-желаните професии от младите хора.


Вторият модул беше насочен към ученици от 11 клас на средните училища в град Панагюрище. Своята дейност и специалности представиха доц. Данчо Даналев- Химикотехнологичен и металургичен унивирситет- София, инж. Костадинка Биджева- МГУ , Светлана Парашкевова- Ръководител ЧР „Оптикс" АД и Виктория Каменска- ЧР „Оптикс" АД.


Това е едно от събитията, с което заявяваме нашите амбиции и желание да работим по-ефективно в областта на кариерното ориентиране и консултиране, изцяло в услуга на младите хора”, заяви директорът на ЦПЛР-Панагюрище Недялка Наплатонава, като благодари на всички, подкрепили идеята и включили се в инициативата.
Последно променен на Петък, 31 Май 2019 15:55