Идентификация



Отборът на Латвия спечели Световното първенство по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2019 Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Отборът на Латвия стана световен шампион по фойерверки и получи купата на град Панагюрище в провелото се седмо издание на Световното първенство по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘ 2019.

Невероятното съчетание от музика и светлина в едно истинско пиро-музикално шоу на отбора на Латвия спечели най-много точки в класирането от журито на първенството.


Майсторство от огън, цвят, фантазия и звук показаха и отборите от Крим и Норвегия, които заеха съответно второто и третото място.

Награждаването на победителите беше емоционалният завършек на тридневното Световно първенство по фойерверки.


Трите вечери от събитието бяха съпътствани от поредица концерти на едни от най-популярните български изпълнители –Мария Илиева, група СКАНДАУ, Тита, Михаела Маринова, рок група „SEVI“, група „ЛУНАПАРК“, рок група SLIPPERS, Йоанна Димитрова.

Третата и последна вечер на Световното по фойерверки започна с концертна програма на откритието на X Factor Йоана Димитрова. Втора на сцената излезе победителката от пети сезон на предаването „Като две капки вода” Михаела Маринова.


Началото на пирошоуто беше дадено с впечатляваща подгряваща заря на панагюрската фирма „Огнена хризантема” ЕООД, след което отборът на Латвия показа техника и стил, а с феерия от пъстри краски и красиви огнени хризантеми впечатли журито и публиката.

След състезателната програма вечерта продължи с концерт на рок група „SEVI”.


Водещи през трите дни на Световния шампионат по фойерверки за купата на Панагюрище, България‘2019 бяха Лазар Вълчев – телевизионен водещ в The Voice, финалист в първото издание на българското телевизионно музикално шоу Music Idol, носител на наградата „Изпълнител на годината „Хит -1” и Александър Иванов – организатор и водещ на „Плюс фестивал“ в Пазарджик и „Балкански младежки фестивал“ в Сандански.


Състезателните отбори се оценяваха от жури в състав Никола Белишки - кмет на община Панагюрище, Христо Калоянов – председател на Общински съвет-Панагюрище, Нели Мърхова – изпълняващ длъжността „Човешки ресурси” на „Асарел Медет” АД, Даниел Даскалов – директор „Ресурсно осигуряване” на „Оптикс” АД. Наблюдател на първенството е Илья Бирюков – представител на фирма „Орион Арт”-Москва, Русия.

Единственото по рода си в България Световно първенство по фойерверки се проведе за седма поредна година. Организатор и финансираща събитието е Община Панагюрище, съорганизатор – „Огнена хризантема“ ЕООД. Генерален спонсор на Световния шампионат по фойерверки е „Асарел-Медет” АД. Събитието се осъществява и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД и комплекс „Старосел“.

Официален партньор на първенството е пиротехническата компания „ORION ART“ – Москва, Русия.

Партньори на събитието са и „Глобал РТС“ ООД, EkoToi, „ТРАКИЙСКИ ХОТЕЛИЕРИ” – СПА комплекс „Каменград”, Хотел и Ресторант „Виктория“,  „Н. Лазаров“ ЕООД.




Последно променен на Понеделник, 20 Май 2019 05:40