Идентификация



Стартира Световният шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2019 Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Община Панагюрище за седма поредна година е домакин на Световно първенство по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2019, което ще се проведе в продължение на три дни – 17, 18 и 19 май.

Официалното откриване се състоя на 17 май от 20:00 часа, на площад „20-ти април”, с концертна програма на кралицата на съвременната българска поп сцена Мария Илиева и карловската рок група „Slippers”.

Кулминацията на вечерта беше неповторимото цветно шоу в небето. И тази година зрелищният спектакъл беше наблюдаван от многобройна публика. Подгряващата заря бе подготвена от панагюрската фирма „Огнена хризантема“ ЕООД, а отборът от Крим доказа класата и професионализма си, като представи свободно фойерверк шоу и невероятно състезателно пиро-музикално шоу.

Тази година на площад „20 април” са позиционирани няколко шатри, а едната от тях осигурява над 100 седящи места. За консумация се предлагат барбекю, безалкохолни напитки и наливна бира.

Организатор и финансираща Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България’2019 е Община Панагюрище, съорганизатор – „Огнена хризантема“ ЕООД. Генерален спонсор е „Асарел-Медет” АД. Събитието се осъществява и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД и комплекс „Старосел”.

Официален партньор на първенството е пиротехническата компания „ORION ART“ – Москва, Русия.

Състезателните отбори се оценяват от жури в състав Никола Белишки - кмет на община Панагюрище, Христо Калоянов – председател на Общински съвет-Панагюрище, Нели Мърхова – изпълняващ длъжността „Човешки ресурси” на „Асарел Медет” АД, Даниел Даскалов – директор „Ресурсно осигуряване” на „Оптикс” АД. Наблюдател на първенството е Илья Бирюков – представител на фирма „Орион Арт”-Москва, Русия.

Концертната програма във втория ден, 18 май, на Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2019 ще започне с поп сензацията Тита и  любимците на младото поколение – Лъчо и Тото от „СкандаУ“. Свободно фойерверк шоу и състезателното пиро-музикално шоу ще представи победителят от 2018 година – отборът от Норвегия. Концертната програма ще продължи с рок група „Лунапарк”.

В последната вечер, 19 май, своята заря ще представи отборът от Латвия. Концертната програма е с участието на Йоанна Димитрова и рок група “SEVI”. Поради здравословни проблеми участието на Pavell & Venci Venc’ се отменя, а на сцената ще излезе младата изпълнителка Михаела Маринова.


Водещи на Световния шампионат по фойерверки за купата на Панагюрище, България‘2019 са Лазар Вълчев – телевизионен водещ в The Voice, финалист в първото издание на българското телевизионно музикално шоу Music Idol, носител на наградата „Изпълнител на годината „Хит -1” и Александър Иванов – организатор и водещ на „Плюс фестивал“ в Пазарджик и „Балкански младежки фестивал“ в Сандански.



Последно променен на Събота, 18 Май 2019 00:15