Идентификация



Делегации от побратимени градове гостуваха в Панагюрище за честването на 143 години от Априлското въстание Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


По покана на кмета на община Панагюрище Никола Белишки делегации от побратимените градове Жодино, Република Беларус и Кавадарци в Северна Македония гостуваха в Панагюрище, като взеха участие в тържествата по повод честването на 143-та годишнина от избухването на Априлското въстание.

Председателят на Жодински градски изпълнителен комитет Заблоцкий Дмитрий Васильевич, заедно с Кузина Ольга Димитриевна - началник на финансов отдел в Жодински градски изпълнителен комитет и Ровба Анатолий Алексевич - зам.-генерален директор по организация на производствата в ОА "БЕЛАЗ" - управляваща компания холдинг "БЕЛАЗ-ХОЛДИНГ", засвидетелстваха готовност за развитие на отношенията в полза на жителите на Жодино и Панагюрище, като между двете страни беше подписан Годишен план за сътрудничество.


Представителите на Общинска администрация - Кавадарци - Самуил Капетановски, Милка Тотовска и Зоран Ифтимов, се срещнаха с кмета на община Панагюрище Никола Белишки, заместник-кмета Галина Матанова и секретарят на Община Панагюрище Таня Ненкова. Гостите споделиха своите впечатления за Панагюрище като много перспективен и динамично развиващ се град.


По време на срещите бяха обсъдени идеи за по-нататъшното разширяване на партньорството и сътрудничеството между градовете в сферите на културата,  икономиката, както и работата по съвместни проекти.