Идентификация



Тържествена заря-проверка за 143 години от Априлската епопея Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Община Панагюрище отбеляза 143-та годишнината от Априлското въстание през 1876 година с поредица от събития. Кулминацията на честванията се състоя на 1 май, на централния площад "20 април", където се събраха стотици жители и гости на столицата на Четвърти революционен окръг, за да почетат паметта на загиналите в Априлската епопея.


Честването започна с посрещане на главното знаме на Априлското въстание.  Официален гост на националния митинг-заря беше председателят на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева, която прие тържествената заря-проверка и поздрави представителните роти от Четвърти артилерийски полк в Асеновград.


На площада присъстваха още народни представители, висши военни, кметове, общественици и духовници.

Тържествено слово към войсковите роти и събралите се граждани произнесоха кметът на града Никола Белишки и председателят на НС Цвета Караянчева.


Бяха прочетени имената на героите от Априлското въстание и бе поднесен Гирлянд на славата пред Вечния огън. Паметта на загиналите в Априлското въстание беше почетена с едноминутно мълчание, под звуците на траурния марш.

Прекрасната заря в небето над площад „20-ти април“ бе кулминацията на тържественото отбелязване на 143-та годишнината от Априлското въстание.

 




Последно променен на Петък, 03 Май 2019 05:54