Отборът на Норвегия спечели Световното първенство по фойерверки Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Отборът на Норвегия стана световен шампион по фойерверки и получи купата на град Панагюрище в провелото се шесто издание на Световното първенство по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘ 2018.


Невероятното съчетание от музика и светлина в едно истинско пиро-музикално шоу на отбора на Норвегия спечели най-много точки в класирането от журито на първенството.


Майсторство от огън, цвят, фантазия и звук показаха и отборите от Украйна и Казахстан, които заеха съответно второто и третото място.

Награждаването на победителите бе емоционалният завършек на тридневното Световно първенство по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘ 2018.


Третата и последна вечер на Световното по фойерверки започна с концертна програма на младия талант от Панагюрище Дейвид Белишки.


Втора на сцената излезе победителката от четвъртия сезон на „Х фактор“ Християна Лоизу.


С бурни аплодисменти бяха посрещнати и музикантите от група „Deep Zone Project”.


Началото на пирошоуто бе дадено с впечатляващата подгряваща заря на панагюрската фирма „Огнена хризантема“ ЕООД, а в същинската част, отборът на Украйна взриви небето над Панагюрище.


Третата вечер на Световното първенство по фойерверки продължи с рок хитове, изпълнени от българската рок-група „VOICE AND FINGERS“.


Водещи през трите дни на Световното първенство по фойерверки за купата град на Панагюрище, България‘2018 бяха Лазар Вълчев – телевизионен водещ в The Voice, финалист в първото издание на българското телевизионно музикално шоу Music Idol, носител на наградата „Изпълнител на годината „Хит -1” и Александър Иванов – организатор и водещ на „Плюс фестивал“ в Пазарджик и „Балкански младежки фестивал“ в Сандански.


В продължение на три дни, площад „20-ти април“ бе изпълнен с усмивки, песни, танци, добро настроение, нощна феерия от цветове, светлинен дъжд и огнени картини в небето над Панагюрище.

Незабравими ще останат емоциите и спомените от шестото издание на Световното първенство по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘ 2018, не само за жителите на общината, а и за многобройните гости, дошли от всички краища на страната и чужбина, за да се насладят на зрелищното шоу.

Единственото по рода си в България Световно първенство по фойерверки се провежда за шеста поредна година в Панагюрище. Организатор и финансираща събитието е Община Панагюрище, съорганизатор - „Огнена хризантема“ ЕООД. Генерален спонсор на събитието е „Асарел-Медет” АД. То се осъществява и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД. Официален партньор на първенството е пиротехническата компания „ORION ART“ – Москва, Русия.

Последно променен на Неделя, 27 Май 2018 22:40