Идентификация



УЧИТЕЛИТЕ-ВЕТЕРАНИ И КУЛТУРНИТЕ ДЕЙЦИ ПРАЗНУВАХА НА СПЕЦИАЛНА СРЕЩА Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


В навечерието на най-светлия български празник - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, специална среща в ресторант „Бонжур“ събра на едно място учители-ветерани, културни дейци, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова и заместник-кметът „Стопански дейности“ Георги Павлов.


„Думите наистина са малки и не могат да опишат това, което Вие сте направили през вашия трудов живот, и това, което продължавате да правите за просвещението на Панагюрище. Искам да изкажа огромна благодарност за неуморния Ви труд, за това, че винаги успявате да вдъхновявате малките към онзи стремеж към знание, който им дава сигурен успех занапред. Бъдете живи и здрави, продължавайте да сте все така родолюбиви, все така активни.“, каза в обръщението си кметът на община Панагюрище.

„Среща на мъдростта и младостта, среща на миналото и бъдещето”, така нарече събитието Иванка Тодева - главен експерт „Образование и младежки дейности“ в Община Панагюрище. Своят поздрав за празника отправи Нонка Чардакова - дългогодишен учител и поетеса от село Попинци, която от името на ветераните изрази опита на мъдростта, и прочете една от своите творби.


Една от най-младите учителки в град Панагюрище - Ваня Белишка сподели, че избирайки тази професия сбъднала мечтата на три поколения в рода преди нея. „Макар и реализирана от малко време, знам, че трябва да се боря, да се развивам, и знам, че ще има все повече млади хора, които ще искат, и ще изпълнят тази мечта, която аз успях да изпълня!”, каза г-жа Белишка.


Специален поздрав със стихове и песни отправиха възпитаници на школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ към Център за подкрепа за личностно развитие- Панагюрище с ръководители Величка Маслева и Пепа Филина.


В разкази и спомени от миналото, разговори за настоящето и споделяне на планове за бъдещето, продължи вълнуващата среща на учителите-ветерани и културните дейци на община Панагюрище.