Панагюрище ще отбележи тържествено 24 май Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


24-ти май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през вековете, утвърдил се като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник.

Панагюрище е град с неповторим дух, с ярки и светли примери за разцвет на българската просвета и култура.

Ежегодното тържествено отбелязване на празника е почит и вдъхновение към минало, настояще и бъдеще.

Празнична среща-обяд ще събере заедно учители-ветерани, културни дейци и ръководството на Община Панагюрище на 23 май 2018 година от 14:00 часа в ресторант „Бонжур“.

В навечерието на празника /23 май 2018 година/ в голямата зала на Театър Дом-паметник ще се състои празничен концерт „Сказание за словото“. Концертът ще започне със специална церемония по награждаване носителите на званието „Учител на годината“ и на наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“. Участници в празничния концерт „Сказание за словото“ са музикантите от квартет „Интро“, възпитаниците на ЦПЛР-Панагюрище Виктория Манева, Евгения Ангелова, Надежда Ковачева, Цветалина Шопова, Карина Марчева, Вела Ралчева, Иван Зяпков, Максимилиан Нонов, учениците от СУ „Нешо Бончев“ – Александър Ильов и Константин Цветков, Танцов състав „Бътава“ и Клуб „Луда Яна“, Формация за народни танци „Средногорска жарава“, Танцов състав „Панагюрско съкровище“ към ЦПЛР-Панагюрище и Мартин Предьов.

На 24 май от 10:00 часа на площад „20-ти април“ ще започне празничното шествие на образователните и културните институции. Учители от всяко училище, детска градина и Центъра за подкрепа за личностно развитие-Панагюрище ще представят постиженията през учебната година.

Всички заедно ще запеем българския всеучилищен химн „Върви народе, възродени“, а след това ще извием „Най-дългото Панагюрско хоро“.