Идентификация



В Нощта на музеите ръководството на Община Панагюрище получи приз „За принос в развитието на музейното дело в Панагюрище и панагюрския край“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


На 19 май, в Нощта на музеите, Исторически музей–Панагюрище отвори врати за посетители с вход-свободен от 17:00 до 24:00 часа.


Директорът на Исторически музей-Панагюрище доц. д-р Атанас Шопов поздрави присъстващите с добре дошли. „Тази година е малко по-различна, защото на 3 май се навършиха 75 години от създаването на  Исторически музей-Панагюрище. Музей, който върви през времето, който се развива, който събира, съхранява и завещава на бъдещите поколения нашата родова памет”, каза г-н Шопов и допълни, че юбилеят ще бъде отбелязан тържествено през месец юни.


По повод годишнината бе открита изложба „75 години Исторически музей-Панагюрище”.


Като израз на дългогодишно сътрудничество и реализирани съвместни проекти, ръководството на Община Панагюрище получи почетна награда „За принос в развитието на музейното дело в Панагюрище и Панагюрския край“.

От името на ръководството на Община Панагюрище заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова благодари за наградата и сподели: „Приемам това отличие като символ на сътрудничеството, на онова сътрудничество, което ние ръководствата на Община Панагюрище  сме задължени по презумпция и отговорност да даряваме на екипа, който и към днешна дата устремено, с неспиращ да търси развитието на този институт дух, продължава да приютява това пространство с различни интерактивни събития, с множество увеличени единици на музейните фондове, с един личен принос към развитието на музейното дело в България. България наистина познава музея в Панагюрище. Експерти в Министерство на културата нееднократно са давали за добър пример живота, развитието на нашия културен институт. Благодаря на целия екип на Исторически музей-Панагюрище, защото за нас като ръководство не е предизвикателство следването на  новата и съвременна визия на музея, това предизвикателство с лекота се осъществява ежедневно от целият екип на музея. Това, което като отговорност ние трябва да следваме е наистина да намираме най-ефективните начини за подкрепа на този доказан екип от специалисти, и аз в свое лице го обещавам”, каза г-жа Матанова и пожела множество нови събития, приобщаващи панагюрската и цялата българска общност, и не само.


За доброто настроение на посетители допринесоха изпълненията на Духов оркестър „Делчо Радивчев“ при Народно читалище „Виделина-1865“, град Панагюрище и Представителен мажоретен състав при СУ „Нешо Бончев“ с художествен ръководител Мария Бензарова.