Идентификация



Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Днес е светъл християнски празник - Въведение Богородично, известен и като Ден на християнското семейства и християнската младеж.



В църквата „Свето Въведение Богородично“ в Панагюрище празнична програма представиха възпитаници на Детска градина „Първи юни“. С песни и стихове за святата сила на вярата и семейството децата зарадваха своите родители и близки.


С вълнение г-жа Галина Матанова - заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ на Община Панагюрище поздрави всички присъстващи:

„Чувствам се смирена и приютена в Божия храм. Съпреживявам безграничната,  вселенска божия любов, отразена и струяща и в очите на децата, в изречените от тях думи – послания за вяра, надежда, любов – безценни християнски ценности, които сближават нас хората, разкриват светлината на живота, дарявайки ни опора и насред отчаянието. Благодаря на всички родители, с които заедно споделихме празника, чувствайки силата на семейството и любовта… “, бяха част от думите на г-жа Матанова.


Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Атанас Манолов благодари на учителите, че възпитават децата на вяра и упование в Бога и призова да засилим процеса на вероучение в полза на децата. Той разказа за появата на божията майка и силата на християнската вяра. Заедно с всички деца произнесе молитвата „Отче наш“, запалвайки свещичка на всяко дете.


Свещеноиконом Атанас Манолов подари на децата икони на Света Богородица Йерусалимска и книжки – детски библии, а на детското заведение икона за закрила.

Последно променен на Вторник, 21 Ноември 2017 19:34