Идентификация



Отборът на Казахстан спечели Световния шампионат по фойерверки Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Отборът на Казахстан стана световен шампион по фойерверки и получи купата на град Панагюрище в провелото се пето издание на Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘ 2017.


Невероятното съчетание от музика и светлина в едно истинско пиро-музикално шоу на отбора на Казахстан спечели най-много овации от публиката и най-много точки в класирането от журито на шампионата.

Майсторство от огън, цвят, фантазия и звук показаха и отборите от Татарстан /Казан/ и Беларус, които заеха съответно второто и третото място.


Отборите бяха оценявани в продължение на три дни от жури в състав: Никола Белишки - кмет на община Панагюрище, Галина Матанова - заместник-кмет „Хуманитарни дейности“, Георги Павлов - заместник-кмет „Стопански дейности“, инж. Иван Чолаков – директор „Производствено-технически дейности“ на „Асарел-Медет“ АД, Даниел Даскалов – директор „Ресурсно осигуряване“ на „Оптикс“ АД. Наблюдател на шампионата бе Вячислав Масченко.


Награждаването на победителите бе емоционалният завършек на тридневния Световен шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘ 2017.


Третата и последна вечер на Световния шампионат по фойерверки започна с концертна програма на Дарина Йотова – Дара и рок-група „Атлас“.

Със специфичния си глас, артистичност и позитивно излъчване Дара грабна сърцата на многобройната публиката.


Под бурните аплодисменти на препълнения с хора площад „20-ти април“, рок-група „Атлас“ изпълниха едни от незабравимите си български хитове.

Малко след 21:30 часа започна и състезателната програма. Началото на пирошоуто бе дадено с впечатляващата подгряваща заря на панагюрската фирма „Огнена хризантема“ ЕООД, а в същинската част, отборът на Казахстан взриви небето над Панагюрище със своето атрактивно пиро-музикално шоу, което му донесе и първото място.


Третата вечер на Световния шампионат по фойерверки продължи с рок хитове, изпълнени от българската рок-група „THE DOCTORS“.


Водещи през трите дни на Световния шампионат по фойерверки за купата на Панагюрище, България‘2017 бяха Лазар Вълчев – телевизионен водещ в The Voice, финалист в първото издание на българското телевизионно музикално шоу Music Idol, носител на наградата „Изпълнител на годината „Хит -1” и Александър Иванов – организатор и водещ на „Плюс фестивал“ в Пазарджик и „Балкански младежки фестивал“ в Сандански.


В продължение на три дни, площад „20-ти април“ бе изпълнен с усмивки, песни, танци, добро настроение, нощна феерия от цветове, светлинен дъжд и огнени картини в небето над Панагюрище.

Незабравими ще останат емоциите и спомените от петото издание на Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘ 2017, не само за жителите на общината, а и за многобройните гости, дошли от всички краища на страната и чужбина, за да се насладят на зрелищното шоу.

Единственият по рода си в България Световен шампионат по фойерверки се провежда за пета поредна година в Панагюрище. Организатор и финансираща събитието е Община Панагюрище, съорганизатор - „Огнена хризантема“ ЕООД. Генерален спонсор на събитието е „Асарел-Медет” АД. То се осъществява и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД. Официален партньор на първенството е пиротехническата компания „ORION ART“ – Москва, Русия.

Последно променен на Вторник, 30 Май 2017 09:04