Идентификация



УЧИТЕЛИТЕ-ВЕТЕРАНИ И КУЛТУРНИТЕ ДЕЙЦИ ПРАЗНУВАХА НА СПЕЦИАЛНА СРЕЩА Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


В навечерието на най-светлия български празник - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, специална среща в ресторант „Бонжур“ събра на едно място учители-ветерани, културни дейци, заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ на Община Панагюрище г-жа Галина Матанова и заместник-кметът „Стопански дейности“ на Община Панагюрище г-н Георги Павлов.


Специален поздрав със стихове и песни отправиха възпитаници на Център за подкрепа за личностно развитие- Панагюрище с ръководител г-жа Стефка Стефанова.


„24 май – най българският празник!

Празник на светлината, излъчвана от всички Вас.

Празник, с един химн: „Върви, народе възродени, към светли бъднини върви!“

Уважаеми панагюрски просветители, учители, културни деятели, творци,

Поредицата от тържествени събития по повод 24 май е почит и вдъхновение към минало, настояще и бъдеще. Панагюрище има своите ярки и светли примери за разцвет на българската просвета и култура.

Днешната празнична среща е и поредният добър повод да кажем своето Благодаря към всички Вас, просветители, които сте пръснали искриците за съхраняване и развитие устоите на българщината, на културната ни идентичност, на българската духовност.

Всички Вие, част от които съм имала честта да бъдете мои учители, мои вдъхновители, мои приятели, пред които днес чувствам особено вълнение и признателност, приемете нашето искрено Благодаря и пожелания за безценните човешки ценности – здраве, обич, приятели, споделеност, заедност и онова с нищо незаменимо чувство на удовлетвореност и гордост от делата си, защото Вие сте посели ценните зрънца, които остават следа след Вас.

Честит да ни е 24-ти май!“, каза в обръщението си заместник-кметът Галина Матанова.

Със ставане на крака под звуците на химна „Върви, народе възродени“, всички изказаха своята почит и признателност към делото на Светите равноапостоли Кирил и Методий.

В разкази и спомени от миналото, разговори за настоящето и споделяне на планове за бъдещето, продължи вълнуващата среща на учителите-ветерани и културните дейци на община Панагюрище.