Идентификация



СВЕТОВЕН ШАМПИОНАТ ПО ФОЙЕРВЕРКИ ЗА ПЕТА ГОДИНА В ПАНАГЮРИЩЕ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

alt

alt

Община Панагюрище за пета поредна година ще бъде домакин на Световен шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2017, който ще се проведе в продължение на три дни – 26, 27 и 28 май.

Организатор и финансираща събитието е Община Панагюрище, съорганизатор - „Огнена хризантема“ ЕООД. Генерален спонсор на Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2017 е „Асарел-Медет” АД. Събитието се осъществява и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД.

Официален партньор на първенството е пиротехническата компания „ORION ART“ – Москва, Русия.

alt

В петото издание на първенството отборите, които ще творят цвят, феерия и красота в небето над Панагюрище, са победителят от 2016-та година - Беларус, Татарстан /Казан/ и Казахстан.

По регламент състезателните отбори ще представят 2-минутно свободно фойерверк шоу, което няма да се оценява. След това ще имат на разположение 3 до 7 минути, в които да представят свое собствено състезателно шоу. Условията за всички участници са еднакви. При изпълненията на състезателите от особено значение е таланта и умението да се представи изкуството на фойерверките. Подгряващата заря, която е извън състезателната програма, ще бъде изпълнена от панагюрската фирма „Огнена хризантема“ ЕООД.

Община Панагюрище организира богата концертна програма във всяка една от вечерите на Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2017 .

Официалното откриване е на 26 май /петък/ от 20:00 часа на площад „20-ти април” с концерт на МИХАЕЛА МАРИНОВА, АЛЕКС РАЕВА И DJ DONCHO, и група „SIMAI”.

alt

Началото на концертната програма ще бъде поставено от Михаела Маринова.

Михаела Маринова е носителка на наградите на БГ радио за дебют, песен и видео на 2015 година.  Тя стига до самия финал на „Х-Factor”, когато излиза на една сцена с британската звезда Джеймс Артър. Във „Вирджиния рекърдс” следват няколко хита, сред които е дебютният й сингъл „Стъпка напред”, стигнал до първа позиция в чарта на най-излъчваните български песни в радио и телевизионния ефир и отличен за песен и видео на 2015 година от БГ радио. Хитът й „Не ти ли стига“ и новият й сингъл с Пламен и Иво „Не ти мисля зло“ оглавяват чартовете на всички водещи музикални медии.

alt

alt

Втори на сцената ще излязат Алекс Раева и DJ Doncho.

Един от най-добрите български диджей - DJ Doncho и един от най-стрaхотните вокали Александра Раева, всеки с повече от успешна солова кариера, се събират за съвместен проект, отговарящ изцяло на всички актуални изисквания на музикалната денссцена. През 2010 година издават първия си общ сингъл „Revelation“, който се превръща в хит сред редица български радиостанции, музикални телевизионни канали и най-вече по клубовете. През май 2011 година излиза и второто съвместно парче на Alexandra Raeva & DJ Doncho - „My Love”. Песента е комбинация от dance и house музика, съчетана с мелодичните вокали на певицата. Само два месеца по-късно Александра Раева записва и издава поредно ново парче  - „Nice in July”, а DJ Doncho е класиран в топ листите на най-добрите диджеи.

Програмата ще продължи с подгряваща заря на панагюрската фирма „Огнена хризантема“ ЕООД. След фойерверк шоуто и състезателната програма на отбора на Беларус, концертът ще продължи с изпълненията на рапкор/метълкор група „SIMAI”.

alt

„SIMAI” е 5 членна рапкор/метълкор група сформирана през 2013 година в град София. Бандата вече има 1 албум, 2 сингъла и 1 официално видео, като може да се похвали и с множество концерти и турнета из цяла България. Носителите на няколко награди, „SIMAI” в момента славят българското име на Великобританския полуостров, фокусирайки се върху музикалното си развитие на Английска сцена. С вече няколко концерта в Англия зад гърба си, момчетата продължават да се борят и изкачват нови висини в творенето на музика и пресъздаването й на живо. Запазените черти на „SIMAI” са отличителните текстове и поезия, които са акомпанирани от твърди китарни рифове и стегнати ритми.

В концертната програма във втория ден на Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2017 ще участват КРИСКО, българската рок група „ДИАНА ЕКСПРЕС“ и рок група „SEVI”.

alt

Криско е сред най-актуалните музикални звезди. Професионалната му кариера стартира в детските му години в различни музикални предавания. През 2005 година започва да пише за себе си поп, R&B и хип-хоп песни, а малко по-късно започва да учи и тонрежисура. С течение на годините започва да прави песни и за български популярни изпълнители. През 2008 година работи като тонрежисьор в Радио 1. Криско работи с Лора Караджова, Бобо, Сантра, Мария Илиева, Deep Zone, Ангел и Моисей, Елица Тодорова, Миро, Невена Цонева, Любо, Дивна, рок група „Конкурент“, Гери-Никол и много други. Продукцията на Криско като артист и музикален продуцент надхвърля 40 милиона посещения в интернет пространството.

alt

Рок-група „ДИАНА ЕКСПРЕС” е създадена през 1974 година от известния български композитор, аранжор и пианист Митко Щерев. Едни от най-популярните песни на групата са „Синева“ с Васил Найденов, „Душа“ с Георги Станчев, „Блус за двама“ с Илия Ангелов.

Програмата на втората вечер на Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2017 ще продължи с подгряваща заря на панагюрската фирма „Огнена хризантема“ ЕООД. След фойерверк шоуто и състезателната програма на отбора на Татарстан /Казан/, концертът ще продължи с изпълненията на рок група „SEVI”.

alt

Създадена през 2010-та година група „SEVI“ за кратко се превърна в една от най-успешните български рок банди. Групата е реализирала два студийни албума, едно DVD, 7 видео клипа и многобройни концерти в страната и чужбина. Творчеството им се радва на успехи и в Европа, Щатите, Южна Америка и Австралия. Новият албум на „SEVI“, реализиран с участието на италианския продуцент Marco Barusso (работил с имена като Lacuna Coil, Eros Ramazzotti, Laura Pausini, Coldplay, 30 Seconds to Mars) се радва на голям успех в родината, както и на позитивни ревюта от водещи списания като Metal Hammer, Fireworks, Powerplay. В новия им сингъл „Destiny” участие взима китариста на Doro Pesch – Luca Princiotta , а във видеото можем да видим актьора Асен Блатечки. „SEVI“ са подгрявали групи и артисти като Tom Keifer ( Cindarella ), Gus G, Pretty Maids, миналата година бяха избрани да подгреят концерта на Nightwish, а тази година ще се качат на сцената преди големите EUROPE в зала „Арена Армеец“. През лятото пък ще делят сцена с банди като Evanescence и W.A.S.P.

На 28 май 2017 година /неделя/, вечерта ще започне с концерт на популярната млада изпълнителка ДАРА и група „АТЛАС“, а след подгряваща заря на „Огнена хризантема“ ЕООД и състезателната програма на третия отбор – Казахстан ще последва официалното награждаване на победителя, закриване на Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2017 и концерт на българската рок група „THE DOCTORS.

alt

ДАРА е българска поп певица. Тя е известна с участието си в „X Factor“ и с песните „К'во не чу“ и „Родена такава“, заели челни позиции в музикалните класации.

alt

Група „АТЛАС“ е създадена през 1985 година като трио от Пепи Писарски, Бойко Трифонов и Силвия Райновска, изпълнявайки кънтри музика. Много скоро след това към тях се присъединяват Румен Александров и Енил Енчев. След това „Атлас“ се ориентира към актуалния по това време „ню уейв“. От тогава са едни от най-големите й хитове и до днес – „Есен“, „Песен за истината“, „Лунапарк“. Началото на 90-те години са и най-успешни за „Атлас“. Създават едни от най-хубавите български песни „Кукла“, „Играта свърши“, „Сляпо момиче“, „Празна нощ“ и поредица от хитови албуми.

alt

Рок група „THE DOCTORS“ - те са общо шестима. Когато не държат скалпели и пинсети, хващат китарите и лекуват душите – на публиката и своите. Вокалист на групата е стоматологът д-р Емилиян Станков, но двигателят на „The Doctors“ е инж. Иван Русев – човекът, от когото зависи цялата апаратура в пловдивската УМБАЛ „Свети Георги“. Те ще изпълнят неостаряващите парчета на Deep Purple, The Beateles , Free, Bad Company, Queen, Joe Bonamassa, Beth Hart и още други.

Очакват ни три незабравими вечери, изпълнени с качествена музика и уникално пиро-музикално шоу.

Последно променен на Сряда, 26 Април 2017 07:58