Идентификация



Военно-исторически фестивал „Живата история“ ще се проведе на 29 април в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


За първа година в Панагюрище ще се проведе Военно-исторически фестивал „Живата история“.

Събитието е посветено на 141-та годишнина от избухването на Априлското въстание и 140-та годишнина от Руско-турската война.

На 29 април 2017 година, от 10:00 до 18:00 часа в градския парк ще бъдат показани основите на военното изкуство и военните традиции, ще бъдат демонстрирани различни военни униформи, оборудване, въоръжение и снаряжение от различни периоди на историята на България – от Средновековието до края на XIX и първата половина на XX век.

Програмата на фестивала ще бъде наситена с реконструкции на бойни изкуства, които да пренесат зрителите в реалността на военното време.

Интерактивните площадки и атракционите ще позволят на посетителите да се докоснат до военния бит, да пробват удар с щик и с приклад, да пробват мерника си в стрелба със средновековно и еърсофт-оръжие.

Във фестивала „Живата история“ ще вземат участие военно-исторически клубове от цялата страна: реконструктори от клубовете „Традиция“ в град Велики Преслав, град Панагюрище, град Велико Търново, град Шумен, град Силистра, град Добрич, село Баня /община Панагюрище/.

По същото време на площад „20-ти април“ ще бъде разположен и Музей на открито „Приказка за България“.

Военно-историческият фестивал „Живата история“ е част от Общинската годишна програма на тържествата за отбелязване на 141 години Априлска епопея.