Идентификация



Даровитите деца на община Панагюрище бяха наградени в „Звезден клас‘2016“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


За пета поредна година, в препълнената зала на Театър Дом-паметник – Панагюрище, на официална церемония „Звезден клас‘ 2016“, 280 деца и младежи от община Панагюрище, с изявени дарби в областта на образованието, науката, културата, спорта и изкуствата, получиха морално признание за високите си постижения през 2016 година.

В изпълнение на ежегодна Програма на Община Панагюрище за определяне условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, всички те получиха закрила и финансово стимулиране за развитието си. Средствата за този стимул са в размер на 26 100 лева и са подсигурени от Общинския бюджет, „Асарел-Медет“ АД и „Оптикс“ АД. По силата на Дарителски договор между „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище от 2012 година, Дарителят  дублира  сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца. От 2013 година „Оптикс” АД също подкрепя финансово проекта „Звезден клас“.

Сред гостите на церемонията бяха г-н Стефан Мирев – заместник областен управител на област Пазарджик, г-н Христо Калоянов - председател на Общински съвет – Панагюрище, г-н Никола Белишки - кмет на община Панагюрище, г-жа Галина Матанова - заместник-кмет „Хуманитарни дейности“, общински съветници, г-н Александър Чобанов – директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“ АД, д-р Борислав Ацев – изпълнителен директор на „Асарел Панагюрище Здраве“ АД, г-жа Светлана Парашкевова-Узунова – пиар и комуникации в „Оптикс“ АД.

С презентации бяха представени постиженията на даровитите деца на община Панагюрище в сферите на изявите си и спечелените места и награди от конкурси, олимпиади и състезания през 2016 година.


Изпълнителният директор на „Асарел Панагюрище Здраве“ АД д-р Борислав Ацев даде начало на официалната церемония по награждаване на даровитите деца „Звезден клас‘2016“ и връчи първите медали и плакети на отличените в областта на науката.  Д-р Ацев пожела на талантливите деца да мечтаят, защото хората са толкова големи – колкото са големи мечтите им, да обичат това, което правят, да бъдат здрави, упорити и търпеливи.


Заместник областният управител г-н Стефан Мирев връчи наградите на децата с изявени дарби в областта на изкуствата като им пожела здраве, защото когато човек е здрав може да постигне всичко и упоритост. „Следвайте мечтите си и успявайте!“, каза г-н Мирев.


Г-жа Светлана Парашкевова-Узунова – пиар и комуникации в „Оптикс“ АД връчи медали и плакети на отличените талантливи деца и младежи в областта на танците и пожела на всички тях да бъдат много здрави, целеустремени и постоянни в това да правят изкуство. „Вие сте нашето талантливо бъдеще!“, каза още г-жа Парашкевова-Узунова.


Спортистите бяха наградени от г-н Александър Чобанов – директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“ АД. Г-н Чобанов пожела на спортистите да покоряват нови върхове и да продължават да прославят Панагюрище и България.

Всички деца и ученици получиха медали, а техните ръководители – плакети, с изобразени на тях логото на Община Панагюрище и символа на проект „Звезден клас“.


Последно променен на Четвъртък, 26 Януари 2017 19:29