Идентификация



НА ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ БЯХА НАГРАДЕНИ НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТИСТИ НА ПАНАГЮРИЩЕ ЗА 2016 ГОДИНА Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


На официална церемония, състояла се днес в многофункционалната спортна зала „Арена Асарел“ бяха наградени най-добрите спортисти на община Панагюрище за изминалата 2016 година.

Организатори на събитието бяха Община Панагюрище и Асоциацията на спортните клубове.

На церемонията присъстваха председателят на общински съвет г-н Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки, общински съветници, членове на Постоянната комисия „Образование, култура, младежки дейности и спорт” на Общински съвет, председатели, треньори и представители на спортните клубове, които развиват дейност на територията на общината, директори на училищата, представители на бизнеса и местните медии.

Класацията на 10-те най-добри спортисти на община Панагюрище за 2016 година бе определена от Асоциацията на спортните клубове, съвместно с членовете на постоянната комисия „Oбразование, култура, младежки дейности и спорт“ на Общински съвет - Панагюрище, заместник-кметът по хуманитарните дейности на Общината г-жа Галина Матанова и медиите на местно ниво.


За спортист на годината, с най-голям брой събрани точки от проведеното гласуване, бе определен ИВАН ХЪРКОВ от Спортен клуб „Бойни спортове“ с треньор Александър Фръгов.

Иван Хърков е шампион на България по самбо /до 20 години/, шампион на България по бойно самбо /мъже/, вицеевропейски шампион по самбо /до 20 години/ – Франция, вицесветовен шампион по самбо до /20 години/ – Румъния.


Втора в класацията е ЙОАНА ПИШМИШОВА от Спортен клуб „Бойни спортове“ с треньор Милена Хъркова.

Йоана Пишмишова е шампион на България по самбо /до 18 години/, шампион на България по самбо /до 20 години/, шампион на България по джудо /до 20 години/, пето място на Европейско първенство по самбо /до 20 години/, пето място на Световно първенство по самбо, седмо място на Балканско първенство по джудо, национален състезател.


На трето място е СТОЯНКА ВАРАДИНОВА от Спортен клуб „Таекуон-до-Один“ с треньор Здравко Еров.

Стоянка Варадинова има спечелен бронзов медал от СП спаринг /девойки до 16 години/ - Италия, тя е вицеевропейски шампион – Гърция и шампион на България, златен медалист от международни турнири.


На четвърто място е класирана лекоатлетката ЛУШКА КОКОТАНЕКОВА от Клуб по лека атлетика „Борис Мулешков“ с треньор Дончо Калпаков.

Лушка Кокотанекова е шампионка на България по планинско бягане и е обявена за най-добра атлетка на България в тази дисциплина, достойно заслужила 14-то място на Европейско първенство и 19-то място на Световно първенство по планинско бягане, носителка на шест сребърни и два бронзови медала от Държавни първенства, 4-то място на Балканско първенство.


Пети в класацията е НИКОЛА ПЕТКАНСКИ от Спортен клуб „Бойни спортове“ с треньор Иван Нетов.

Никола Петкански е шампион на България по самбо /до 18 години/, шампион на България по самбо /до 20 години/, бронзов медалист от Европейско първенство по самбо – Франция, 5-то място на Балканско първенство по джудо.


На шесто място е класирана МАРИЯ МАСЛЕВА от Хандбален клуб „Панагюрище“ с треньори Любка Карагьозова и Георги Атанасов.

Мария Маслева е носител на сребърен медал с отбор от Държавно първенство по плажен хандбал /девойки до 18 години/, бронзов медал с отбор от Държавно първенство /девойки до 16 години/, 4-то място с отбор – купа България, национален състезател, участник е Европейска квалификация.


Спортист номер седем за 2016 година в класацията е ИЛЧО МАШЕВ от Спортен клуб „Таекуон-до-Один“ с треньор Здравко Еров.

Илчо Машев е шампион на България по спаринг - таекуон-до /деца/, вицеевропейски шампион по спаринг на Европейско първенство в Гърция, златен медалист от международни турнири.

На осмото място е младата надежда КРИСТИНА ИВАНОВА от Спортен клуб по тенис на маса „Асарел-Медет“ с треньор Каролина Лилова.

Кристина Иванова има три златни медала „Млад олимпиец“, сребърен медал на Държавно първенство девойки /до 12 години/, бронзов медал на Държавно първенство девойки /до 15 години/.


На девето място с равен брой точки са класирани ЗЛАТОМИР РАДЕВ от Клуб по лека атлетика „Борис Мулешков“ с треньор Дончо Калпаков и ИВАН ИВАНОВ от Клуб по лека атлетика „Оборище“ с треньор Катя Кроснарова.

Златомир Радев е шампион на 10 км. спортно ходене, бронзов медалист на 3000 м. бягане с препятствия и бронзов медалист /отборно/ на Балканиада - планинско бягане.

Иван Иванов е бронзов медалист на Държавно първенство /до 16 години/ в дисциплина 800 м. и бронзов медалист на Държавно първенство /до 16 години/ в дисциплина 1500 м.


На тържествената церемония тази вечер бяха наградени както десетте най-добри спортисти на община Панагюрище за 2016 година, така и отборът с най-високи постижения – СПОРТЕН КЛУБ ПО ТЕНИС НА МАСА „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“.


Излъчен бе и треньор на годината в лицето на АЛЕКСАНДЪР ФРЪГОВ – треньор на Спортен клуб „Бойни спортове“.


Плакети и грамоти получиха и най-добре представилите се млади спортисти от различните спортни клубове, класирани в призови места.

Волейболен клуб „Пан Волей“ бе отличен като най-прогресиращ клуб за 2016 година.

За най-добър футболист на 2016 година бе определен Ангел Узунов.


В категория ветерани бяха наградени:

- КРЪСТЬО НЕШЕВ – самбо, вицесветовен шампион;

- ПЕТЪР ПЕТРОВ – лека атлетика – златен медал от Държавно първенство и бронзов медал от Балканско първенство над 80 години;

- ПАВЕЛ ШЕРЕЛИНКОВ – лека атлетика – трикратен шампион на България, 3 златни медала от Държавно първенство, Балкански шампион – 4 златни медала, 4-ти на Световно първенство 800 м. и 1500 м. над 65 годни;

- ГЕОРГИ ШИШКОВ – самбо, вицесветовен шампион;

- НИКОЛАЙ ВРАГОВ – самбо, бронзов медалист Световно първенство.


За най-значимо спортно събитие през 2016 година бе отличен Международеният турнир по тенис на маса 2016 ITTF  World Tour ASAREL Bulgaria Open. Наградата бе връчена на Иван Александров - председател на Сдружение Asarel Bulgaria Open.


Кметът на община Панагюрище Никола Белишки (респективно Ръководството на общината) получи специална награда за принос към развитието на спорта в общината.

Специална награда за цялостен принос към спорта бе връчена на генералния спонсор на Асоциацията на спортните клубове и Председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД – проф. д-р. Лъчезар Цоцорков.