Идентификация



Информация за зимната обстановка в община Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Във връзка с обилния снеговалеж и обявения жълт код в област Пазарджик, информираме, че в момента на територията на община Панагюрище работи цялата налична техника – 12 снегорина и още три машини за разпръскване на айсмелт, луга и пясък.

Всички работници на Общинско предприятие „Чистота“ отстраняват ръчно снега на обществените места в града и в районите на административните сгради.

Уведомяваме гражданите, че булевард „Пятигорск“ и улиците „Хаджи Димитър“, „Стоил Финджеков“, „Георги Сава Раковски“, „Павел Хаджисимеонов“, „Нистор Ружеков“ и части от улиците „30-ти декември“, „Захари Стоянов“ и „Ген. Георги Момеков“ са част от Републиканска пътна мрежа и тяхното снегопочистване е ангажимент на Областно пътно управление – Пазарджик към Агенция пътна инфраструктура.

Останалите улици на територията на града се почистват от ОП „Чистота“.

Продължава почистването и на общинската пътна мрежа към населените места в община Панагюрище.

Във връзка със снегопочистването на улиците, призоваваме гражданите при възможност да освободят уличните платна от паркираните автомобили, за да могат почистващите машини да навлязат в улиците и да изпълнят своите ангажименти.

При подадени сигнали за улици или места с непочистен сняг на Дежурния телефон на Община Панагюрище: 0357 600-70 и 0357 632 -18, Общината се ангажира за бърза и адекватна реакция.