Идентификация



Младежи от Панагюрище и Стара Загора играха приятелски футболен мач Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Вчера децата от Дом за деца лишени от родителска грижа „Теофано Попова“, град Стара Загора бяха на гости в Панагюрище и прекараха един незабравим ден заедно с децата от Центровете за настаняване от семеен тип „Закрила“ и „Павел Бобеков“.

Заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ на община Панагюрище г-жа Галина Матанова се срещна с програмния координатор на Българо-американската комисия за образователен обмен г-жа Илиана Димитрова. По време на работната среща бяха обсъдени възможности за бъдещо сътрудничество.

Денят на децата започна с приятелски футболен мач между отбора на ДДЛРГ „Теофано Попова“ и децата и младежите от ЦНСТДМ „Закрила“ и ЦНСТДМ „Павел Бобеков“.

След края на футболния мач, децата от Стара Загора гостуваха на ЦНСТДМ „Закрила“. Гостите бяха подготвили и представиха кратка фолклорна програма.

След топлото посрещане в ЦНСТДМ „Закрила“ децата и младежите имаха възможността да посетят музеите в Панагюрище, да научат за историята на Панагюрския край, да видят Панагюрското златно съкровище, а в свободното си време да се опознаят и играят заедно.

Децата и младежите на ДДЛРГ „Теофано Попова“, град Стара Загора посетиха и ЦНСТДМ „Павел Бобеков“. По време на посещението им в Центъра, децата разговаряха, радваха се взаимно на компанията на новите си приятели, след което домакините изпратиха своите гости и си пожелаха още нови срещи.

Срещата на децата и младежите от Панагюрище и Стара Загора бе осъществена с подкрепата на Община Панагюрище и Българо-американска комисия за образователен обмен.