Идентификация



ПАНАГЮРИЩЕ СЕ ВКЛЮЧВА В НАЦИОНАЛНА ИНФОРМАЦИОННА СЕДМИЦА ЗА ОСИНОВЯВАНЕТО Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


За трета поредна година Фондация „Социални практики в общността”, предоставяща социални услуги в община Панагюрище, ще се включи в Националната информационна седмица за осиновяването, инициирана от Българска Асоциация Осиновени и Осиновители (БАОО).

На 26 септември 2016 година от 16:30 часа на площад „20-ти aприл“, екипът по осиновяване към Центъра за обществена подкрепа „Зора“, съвместно с БМЧК, ще разпространи информационни брошури, свързани с процеса на осиновяване.

На 30 септември 2016 година от 17:00 часа в ЦОП „Зора“ ще се състои среща на  групата за взаимопомощ на „Кандидат-осиновители, осиновители и осиновени хора”. По време на срещата ще бъде представен документалния филм „Триъгълник от любов“ и ще бъдат обсъдени предстоящите промени в „Семейния кодекс“, касаещи осиновяването и отпадане на „Тайната на осиновяването”.

Организираната от Българска Асоциация Осиновени и Осиновители (БАОО) информационна седмица 26.09.2016 година –  02.10.2016 година цели да бъдат подкрепени:

- осиновените деца, за да не се чувстват различни от останалите;

- родителите, за да знаят къде могат да намират помощ, подкрепа и обмяна на родителски опит с други осиновители, както и консултация със специалисти.

 Инициативата е насочена към:

- Кандидат осиновителите и хората, които още не са взели решение за осиновяване: да покаже какви са възможностите за подкрепа от страна на организацията – срещи с хора, които вече са осиновили дете, обмяна на опит, професионални консултации и други.

- Осиновителите: да се присъединят към група за взаимопомощ, където да получат допълнително знания и информация, чрез споделяне на личен опит с останалите членове на групата, преминали по същия път на осиновяване, както и включване на специалисти от цялата страна по заявка на групата.