Идентификация




ПРИКЛЮЧИ ЧЕТВЪРТА СМЯНА НА ЛЕТНИЯ ЛАГЕР Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Четвъртата смяна на летния лагер в село Панагюрски колонии „Бодри, усмихнати и креативни сред природата“ приключи.

В продължение на десет дни, четиридесет деца и младежи се забавляваха и обучаваха сред природата и спортуваха под ръководството на г-жа Румяна Серетлиева – учител по български език и литература в ОУ „Проф. Марин Дринов“.

Програмата на четвърта лагерна смяна бе наситена с разнообразни занимания, игри, конкурси, състезания. Различните дни от престоя на лагерниците включваха работа с природни материали – изработване на костюми, маски, апликации; представяне на изобретените предмети от природни материали в ревюта, изложби;  конкурси на различни теми – „Улови красотата на природата“, „Лагерът търси талант“, „Най-яка прическа“; ежедневни игри, свързани с развиване уменията за работа в екип; спортни състезания; състезателни игри за съобразителност, инициативност, бързина и точност. Футболистите от ФК „Оборище“ провеждаха редовните си тренировки по футбол и активно участваха в останалите занимания. Освен дневните занимания, за децата и младежите бяха организирани вечери с дискотеки, прожекции на филми, маскен бал. Лагерниците се включиха в Празника на село Панагюрски колонни като изработиха и подариха на официалните гости на празника картички и икебани от природни материали. Последната вечер на лагерната смяна приключи с песни и танци около лагерния огън.


И четирите лагерни смени в общинската база „Ученически лагер“ в село Панагюрски колонии, включени в Общинската програма за лятна работа за деца и ученици „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела“ преминаха при много добра организация и с разнообразни и интересни реализирани инициативи.

Първата лагерна смяна премина под мотото „Академия за приключения“.  Началник на смяната бе г-жа Мария Куртакова – преподавател в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм. Програмата на първа лагерна смяна включваше десет дни приключения - скаутски умения, разучаване игрите на мама и тате, баба и дядо, спортни турнири и конкурси, клуб „Млад изследовател“, ориентиране в природата и още много приключения сред природата.

Втората лагерна смяна „Арт творилница“ бе в периода 18 – 28 юли, с началник г-жа Иванка Тодева – старши учител в Обединен детски комплекс. Програмата на втора лагерна смяна бе наситена с разнообразни игри на открито и вечери край лагерния огън, походи, кино вечери, караоке, народни танци, занимания в арт ателиета, творчески работилници – „Ръкоделница“ и „От нищо-нещо“ и обучителни модули.

Третата смяна в общинската база „Ученически лагер“ в село Панагюрски колонни се проведе от 1 до 11 август 2016 година. Началник смяна бе г-жа Мария Бензарова – учител по хореография. Трета лагерна смяна премина под мотото „Лятна спортно-танцова академия в планината“, изпълнена с много спортни състезания, турнири, туризъм и развиване и усъвършенстване на танцовите умения.