Идентификация



„ROCKA ROLLA”, „ТАНГРА“ И „КИКИМОРА“ НА ПАНАГЮРСКА СЦЕНА Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


След поредицата от рок концерти, организирани от Община Панагюрище по повод Световното първенство по фойерверки за купата на Панагюрище и новата инициатива „Музикално лято в парка“, на 12 август 2016 година, в 20:00 часа рок вълната ще се пренесе отново на площад „20-ти април“. 

Култови музиканти ще „разтърсят“ площада и емоциите на панагюрци и гостите на града.

Групата „Rocka Rolla”, в която се изявяват панагюрците Радко Пърлев и Петко Дюлгяров ще постави началото на рок концерта.

Изпълненията на „Rocka Rolla” с акустична китара /unplugged/ се отличават с брилянтен звук и неповторими вокали. Хард рок изпълненията на групата са с твърдо звучене, динамика и невероятна мелодичност.

Завърналата се след повече от 25 години група „ТАНГРА“ ще разкаже историята на българския рок през едни от най-емблематичните си песни.

Силата на любимата на поколения българи „ТАНГРА“ е в посланието на текстовете, сценичното присъствие и начина на поднасяне.

„ТАНГРА“ е създадена през 1976 година в София, от Константин Марков и Александър Петрунов /Сашо Гривната/. През нея минават Чочо Владовски, Стенли, Васил Найденов, Вили Кавалджиев, Личо Стоунса, Дани и много други. Енергичният и вечно търсещ Константин Марков успява да привлича най-подходящите музиканти за всеки период от историята на „Тангра“. През 80-те солист на „Тангра” е Чочо Владовски, стилът е мелодичен рок. От тогава са големите хитове „Нашият град“, „Богатство“, „Любовта без, която не можем“. С 1984 година и привличането на Стенли за певец започва „ню уейв“ периодът на групата. Съставът от този период е Стенли – соло вокал, Косьо Марков – бас, Йордан Ганчев /Дани/ - китара и вокал, Валери Миловански - китара, Емил Герасимов - ударни. От тогава са силните хитове „Оловният войник“, „Жулиета“, „Бъди какъвто си“, „До последен дъх“ и други. От 86-та година „Тангра“ работи в клубове в Европа , след което се разпада. „Тангра“ е група, за която феновете и до сега мечтаят да я видят отново на сцената и това се случва през 2016 година, когато групата се възражда от Константин Марков, Станислав Сланев и Йордан Ганчев.

Нашумелите музиканти от група „КИКИМОРА“ ще забият с авторски парчета и вечните рок хитове.

„КИКИМОРА“ е българска група създадена през 2011 година от Николо Коцев - основател и на групата „BRAZEN ABBOT“ (с участието на Glenn Hughes, Joe Lynn Turner, Tony Harnell, Doogie White и др.).

КИКИМОРА“ е прогресивна хард рок банда, която създава песните си на български език, базирайки се на корените на класическия рок. Нейната основна философия е: „да стоим здраво стъпили на земята, да бъдем гъвкави и свирим за публиката, да останем верни на идеала за високо инструментално и вокално майсторство и уникално въздействие с всeки концерт“. Затова и текстовете на песните им са ориентирани към същностните проблеми на нашето време.
Изключително успешната професионална международна кариера на Николо Коцев с участието си в различни формации, конкурси, девет години е изпълнителен директор на групата на Робин Гиб от Bee Gees и прочие, е белязана и с написването и поставянето на рок операта „Нострадамус“, която през 2011 година печели международно признание. В нея участват: Glenn Hughes, Joe Lynn Turner, Alannah Myles, Sass Jordan, Doogie White (Yngwie Malmsteen, бивш Rainbow), Göran Едман и Йорн Ланде и други.

Това амплоа на Николо Коцев води „КИКИМОРА“ към реализацията и на по-мащабни проекти съвместно със симфонични оркестри и хорове, в които групата изключително успешно изгражда трудната, но прекрасна симбиоза между изразителните средства на двата жанра. През 2012 група „КИКИМОРА“ осъществява с голям успех концерт с авторска музика на Николо Коцев със Симфоничния оркестър на БНР в зала България, под диригентството на Емил Табаков, както и множество концерти в цялата страна. Групата участва в закриването на Моцартови Празници Правец 2013, с участието на Русенска филхармония хор, с диригент Жан Ангелов, където изпълняват произведения на Моцарт, Верди и Вагнер.
Всичко това допринася за интереса към групата от страна на българските медии и най-вече от публиката, пред която квинтетът превръща всеки свой концерт в изключително събитие. Момчетата са единодушни, че само в искреното изпълнение на живо е истинската сила на съвременния рок.

Здрав рок, студена бира и добро настроение обещават организаторите на концерта – Община Панагюрище.