Идентификация



ОПРЕДЕЛЕНИ СА ТАЗГОДИШНИТЕ НОСИТЕЛИ НА НАГРАДИТЕ „УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“ И „ТВОРЕЦ НА ГОДИНАТА“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

След проведено гласуване на две комисии бяха определени тазгодишните носители на наградите „Учител на годината“ и „Творец на годината“.

Комисията за избор на носителите на наградата „Учител на годината” бе в състав: за Община Панагюрище - Галина Матанова - заместник-кмет „Хуманитарни дейности” и Нора Кунчева - началник отдел „Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм“, за Общински съвет - Георги Георгиев - председател на постоянната комисия по образование, култура, спорт и младежки дейности, Недялка Наплатанова – представител на директорите на детски и учебни заведения в община Панагюрище, Петя Сеферинкина - председател на Синдикат на учителите към КНСБ, Иван Кисьов - представител на Синдиката на учителите „Подкрепа” и Диана Тилева - представител на Общински младежки парламент. Към гласовете на комисията се добавя 1 глас от анкетата на сайта на Община Панагюрище

При гласуването в категория „Предучилищно възпитание“ бяха определени двама носители на наградата „Учител на годината“ - Мариана Дерменджиева - главен учител в ЦДГ „Пролет” и Невенка Георгиева - главен учител в ОДЗ „Звънче“.

В категория „Начална училищна степен“ наградата бе присъдена на Лушка Крушевска - старши учител в СОУ „Нешо Бончев“.

В категория „Прогимназиална училищна степен“ за носител на наградата бе определена Мария Игнатова - старши учител по биология и химия в ОУ „Проф. Марин Дринов“.

В категория „Гимназиална училищна степен“ наградата „Учител на годината“ ще получи Нистор Хаинов - старши учител по изобразително изкуство в СОУ „Нешо Бончев“.

Комисия за избор на носител на наградата „Творец на годината“ в състав:  за Община Панагюрище - Галина Матанова - заместник-кмет „Хуманитарни дейности”, Нора Кунчева - началник отдел „Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм“, Магдалена Македонска - главен експерт „Култура и вероизповедание”, за Общински съвет - Георги Георгиев - председател на постоянната комисия по образование, култура, спорт и младежки дейности, Ирина Пелтекова - представител на Читалищния съвет, определи за носител на наградата „Творец на годината“ Цвятко Ценов.

За носители на наградата „Принос на учителя към бъдещето на България“ и „Златен ритон“, директорите на образователните институции номинираха:

- Димитрийка Кацарева - 41 години педагогически стаж;

- Ангелина Панова – 38 години педагогически стаж;

- Райна Шишкова – 21 години педагогически стаж;

- Красимира Василева-М Бай – 27 години педагогически стаж;

- Марийка Тодева – 38 години педагогически стаж.

За носители на наградата „Принос в областта на културата  към бъдещето на България“ и „Златен ритон“ са номинирани:

- Анета Калпакова - 40 години трудов стаж;

- Жечка Сиводошева - 40 години трудов стаж;

- Георги Керкеняков - 42 години трудов стаж.

Избраните носители на тазгодишните награди за учители на годината, за принос на учителя към бъдещето на България, за творец на годината и за принос в областта на културата към бъдещето на България, бяха утвърдени с решение на Общински съвет-Панагюрище, днес, по време на редовно им заседание.

Отличията ще бъдат връчени в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, по време на тържествения концерт „Да пребъде българският род“, на 23 май 2016 година, от 18:00 часа, в голямата зала на Театър Дом-паметник.

Последно променен на Четвъртък, 19 Май 2016 13:27