Идентификация



КОНЦЕРТ „ДА ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРСКИЯТ РОД“ И ПРАЗНИЧНО ШЕСТВИЕ ПО ПОВОД 24 МАЙ В ПАНАГЮРИЩЕ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

По повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, на 23 май 2016 година /понеделник/, от 18:00 часа, в голямата зала на Театър Дом-паметник в Панагюрище ще се състои празничен концерт „Да пребъде българският род“.

По традиция концертът ще започне с церемония по връчване на ежегодните почетни отличия на Община Панагюрище „Учител на година“, „Творец на годината“ и „Златен ритон“.

В концерта „Да пребъде българският род“ ще вземат участие възпитаници на ОДЗ „Райна Княгиня“ и ЦДГ „Пролет“; Смесен хор при Народно читалище „Виделина-1865“, с диригент Анета Калпакова; Мъжки камерен хор, с диригент Илиян Тодоров; Лауреатите от Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘2016“: Квартет „АРТ ВОЙС ЦЕНТЪР“, с ръководител Руми Иванова, Цветелина Шопова – възпитаничка на Обединен детски комплекс – Панагюрище, с ръководител Стефка Стефанова, Виктория Манева и Надежда Ковачева – възпитанички на Обединена школа по изкуствата „Евгений Зумпалов“, с ръководители Нона Немигенчева и Пепа Филина; танцьорите от Клуб по спортни танци „Импулс“; танцьорите от Формация за народни танци „Средногорска жарава“; Мажоретен състав „Елинор“ при Обединен детски комплекс – Панагюрище, с хореограф Елеонора Найденова.

На 24 май /вторник/, в 10:00 часа, на площад „20-ти април“, по традиция ще се проведе празнично шествие на образователните и културните институции в Панагюрище.

Програмата за честване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост ще завърши с концерт на българската поп певица Невена Цонева.

file icon pdf ПРОГРАМА ЗА ЧЕСТВАНЕ НА 24 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ