Идентификация



НОЩ НА МУЗЕИТЕ В ПАНАГЮРИЩЕ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

За четвърта поредна година Панагюрище отбелязва Международния ден на музеите и се включва в Европейската нощ на музеите.

На 18 май 2016 година, когато отбелязваме Международния ден на музеите, Исторически музей-Панагюрище ще работи с вход-свободен през целия ден.

На 21 май 2016 година, в Нощта на музеите, Исторически музей-Панагюрище ще отвори врати за посетители и от 17:00 часа до 24:00 часа с вход-свободен.

В Нощта на музеите, в двора на Исторически музей-Панагюрище, в 17:00 часа, ще бъде връчена почетна награда за принос в развитието на музейното дело в Панагюрския край.

Посетителите на музейния комплекс в града ще могат да видят филми, свързани с историята на Панагюрския край, които ще бъдат прожектирани в Информационната зала на Панагюрско златно съкровище.

В двора на музея ще гостуват Духов оркестър „Делчо Радивчев“ при Народно читалище „Виделина-1865“, град Панагюрище, Представителен фолклорен танцов състав  „Тангра” при Народно читалище „Искра-1872”, село Попинци и Вокална група „Китка“ при Народно читалище „Виделина-1865“, град Панагюрище.