Идентификация



ЗАКЛЮЧИТЕЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ „С МИСЪЛ ЗА ТЕБ“ Печат Е-мейл

 

Заключителна конференция по проект „С мисъл за теб“, схема BG051PO001 - 5.2.12 –„Да не изоставяме нито едно дете”, Компонент 2: „Разкриване на социални услуги в общността” финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ по Договор № BG051РО001-5.2.12-0041-С0001 между Община Панагюрище и Агенция за социално подпомагане, се проведе днес в сградата на Община Панагюрище.

На конференцията присъстваха г-н Стефан Мирев - заместник областен управител на Областна администрация Пазарджик, г-жа Галина Матанова - заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ на община Панагюрище, г-н Димитър Попов – директор на Регионална дирекция за социално подпомагане - Пазарджик, директори на училища, директори и представители на социални услуги, представители на културни институции, служители на общинска администрация и журналисти.

Конференцията бе открита от г-жа Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“, която благодари на всички партньори на проекта – социални, образователни и културни организации, физически и юридически лица, и НПО-та.

Матанова представи пред присъстващите част от идентифицираните проблеми по време на реализацията на проекта и потърсените решения за синхронизиране на нормативната уредба със същността на социалната услуга Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи (ЦНСТ).


Заместник-кметът г-жа Матанова благодари специално на екипа по управление на проекта и на екипа в ЦНСТ, като им пожела да продължат да работят с мисъл и сърце за пълноценното израстване и развитие на децата и младежите. Тя обяви, че услугата, реализирана по проект „С мисъл за теб“ се превръща в устойчива, като от 1 ноември 2015 година стартира като държавно делегирана дейност и приема името Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Закрила“.

Ръководителят на проекта г-жа Нонка Филина – главен експерт „Социални дейности“ представи целите на проекта и изпълнените дейности.

Управителят на ЦНСТ – г-жа Людмила Иванова презентира част от живота в Центъра.


Г-н Димитър Попов – директор на Регионална дирекция за социално подпомагане отправи поздрав за добре изпълнения проект.

Поздравителен адрес до Община Панагюрище бе получен от г-жа Ева Жечева – Председател на Държавна агенция за закрила на детето.

file icon pdf ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ПРОЕКТА

Последно променен на Понеделник, 19 Октомври 2015 11:14