Идентификация



Панагюрски колонии отбеляза традиционния си празник Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Жители и гости на Панагюрски колонии отбелязаха в събота /22 август 2015 година/ 108-та годишнина от основаването на населеното място.

Празникът започна с откриване на паметна плоча в чест на д-р Никола Немски, който предлага на панагюрската градска управа мястото за изграждане на лятна детска колония да е местността Читашки гьол и дава 600 златни лева за целта. Кметът на Колониите Петко Стоев запозна присъстващите с историята за създаването на летовището.


Водосвет за здраве и благоденствие бе отслужен в църквата „Св. Иван Рилски“. Там бе осветен и традиционният за празника курбан.

Традиционното народно веселие се проведе на постоянната сцена в центъра на селото. Кметът на кметство село Панагюрски колонии Петко Стоев не пропусна лично да поздрави всеки от дошлите да споделят празника.


Гости на празника бяха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, неговият заместник в ресор "Хуманитарни дейности" Галина Матанова, председателят на Общинския съвет Станимир Велчев, общински съветници, кметове на населени места в общината.

Празничната програма бе пъстра китка от песни и танци. В нея се включиха Цветан Поибренски, Габриела Шкодрева, Кристиян Тильовски, ФТС “Детелина” от село Величково с хореограф Мария Бензарова и др.