Идентификация



Над 30 деца ще рисуват талисман на тенис турнира ASAREL Bulgaria Open Печат Е-мейл

Над 30 деца от Панагюрище ще рисуват и моделират „Хилка и Топчо”. Това ще са талисманите на Международния турнир по тенис на маса „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open”.

В сряда, 1 юли, официално стартира детският творчески конкурс, който се провежда с домакинството на Обединен детски комплекс (ОДК) в града. Малките художници, които пожелаят да участват в конкурса за това как да изглеждат Хилка и Топчо, ще трябва да представят своите проекти до 13 юли, понеделник, 17.00 часа, в ОДК.

 

Петчленно жури ще оценява творбите на децата и ще избере коя рисунка или пластика ще изобразява талисманите на тенис турнира ASAREL Bulgaria Open, който ще се проведе от 19 до 23 август в новата спортна зала на града. Ръководител на петчленното жури е д-р Николай Радулов, художник от Панагюрище.

Жителите на община Панагюрище, а и всеки, който прояви интерес, също ще може да гласува за най-предпочитания от него проект чрез фейсбук страницата на турнира:  https://www.facebook.com/AsarelBulgariaOpen?ref=ts&fref=ts

След приключването на надпреварата между децата, на 13 юли тази година, проектите ще бъдат подредени в изложба във фоайето на Обединен детски комплекс. Така всички ще могат да се порадват на прекрасните творби. Естествено за участници и победители в конкурса ще има и награди, уверяват организаторите.

 

„Решихме децата на Панагюрище да ни предложат как да изглеждат „Хилка и Топчо“, защото вярваме в техния талант и усет за този прекрасен спорт – тениса на маса. Още повече, че Обединен детски комплекс в града е най-добрият ни партньор в тази инициатива, тъй като вече години тук се учат и творят нашите деца. Убеден съм, че с този конкурс може да запалим и някой от младите художници да започнат да тренират тенис на маса в нашия спортен клуб. Защо не впоследствие да станат и състезатели и да участват в подобни големи турнири, като международния турнир по тенис на маса ASAREL Bulgaria Open, който ще се проведе тук“, каза Иван Александров, председател на Управителния съвет на сдружение „Асарел България Оупън“.

 

Иван Александров, съсезател по тенис на маса, но при ветераните, направи демонстрация пред гостите в ОДК как се играе този спорт с четирима малки тенисисти от Спортен клуб по тенис на маса „Асарел-Медет“. Малките спортисти, негови възпитанници, показаха отлични умения и добро настроение - за вдъхновение на малките художници.

 

Международният турнир по тенис на маса ASAREL Bulgaria Open ще се проведе от 19 до 23 август 2015 г. в новата спортна зала на града „Арена Асарел”. Наградният фонд е 35 000 долара, което е за първи път в тениса на маса за България.

Спортното събитие е част от календара на Международната федерация по тенис на маса. Негов патрон е министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Генерален спонсор на турнира е «Асарел-Медет» АД.

 

За допълнителна информация:

Агенция PeeR to peer

Веселина Велчева

GSM: 0887 296 5390887 296 539

еmail: vesivel@abv.bg, vеlcheva@pr2peer.com,

www.pr2peer.com