Идентификация



Световното първенство по фойерверки започва днес в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

От днес /29 май 2015 година/ до неделя Панагюрище ще бъде център на Световното първенство по фойерверки “Огън, цвят и фантазия”. Във всеки един от състезателните дни ще се представя по един отбор участник в първенството - Финландия, Русия и Беларус.

Изпълненията на участниците ще бъдат оценявани на база предварително зададени критерии - оценка на музиката, разнообразие на тематичните картини (фантазия), структуриране на картините с фойерверки (драматургия), синхронизиране на картините с фойерверки и хореография на фойерверките (формиране). Състезателните отбори ще бъдат оценявани от 5-членно жури в състав - кметът на община Панагюрище Никола Белишки, неговите заместници Галина Матанова и Георги Павлов, директорът Дирекция "Производствени технически дейности" на "Асарел-Медет" АД Иван Чолаков и началникът на Отдел "Сигурност и пожарна и аварийна безопасност" на "Оптикс" АД Йордан Акалиев. Консултиращ журито е Фолкер Валден - официален представител на ФИАС за Световното първенство в България. Наблюдаващ състезанието е директорът на ЮП Фойерверки Европа ООД Йорг-Удо Пфайфер.

Световното първенство по фойерверки "Огън, цвят и фантазия" се организира за трета поредна година в Панагюрище. През 2013 година то се проведе за първи път в България, именно в град Панагюрище.

Организатор и спонсор на първенството е Община Панагюрище, координатор - “Огнена хризантема” ЕООД. Генерален спонсор е “Асарел-Медет” АД. То се осъществява и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД. Официален представител на първенството е JUP Fireworks EUROPE LTD /ЮП Фойерверки Европа ООД/ - Германия с директор Йорг-Удо Пфайфер.