Идентификация



Трето световно първенство по фойерверки в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Община Панагюрище за трета поредна година ще бъде домакин на Световното първенство по фойерверки “Огън, цвят и фантазия, България – Панагюрище, 2015”, което ще се проведе в продължение на три дни – 29, 30 и 31 май. Организатор и спонсор на първенството е Община Панагюрище. Координатор е “Огнена хризантема” ЕООД. Генерален спонсор на световното първенство по фойерверки е “Асарел-Медет” АД. То се осъществява и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД. Официален представител на първенството е JUP Fireworks EUROPE LTD /ЮП Фойерверки Европа ООД/ - Германия с директор Йорг-Удо Пфайфер.

В третото издание на първенството отборите, които ще творят цвят, феерия и красота в небето над Панагюрище, са от Русия, Беларус и победителят от 2014 година - Финландия.

По регламент състезателните отбори ще представят 2-минутно свободно фойерверк шоу, което няма да се оценява. След това ще имат на разположение 3 до 7 минути, в които да представят свое собствено състезателно шоу. Условията за всички участници са еднакви. При изпълненията на състезателите от особено значение е таланта и умението да се представи изкуството на фойерверките. Подгряващата заря, която е извън състезателната програма, ще бъде изпълнена от отбор на Германия.

Община Панагюрище организира богата концертна програма във всяка една от вечерите на световното първенство. Официалното откриване на фестивала е предвидено за 29 май от 20:00 часа на площад “20-ти април” с концерт на победителя от третия сезон на X-FACTOR Славин Славчев. След състезателната програма на отбора на Финландия, концертът ще продължи с изпълнения на група „FACE OFF” от Панагюрище. Водещ в първата вечер на световното първенство по фойерверки в Панагюрище ще бъде телевизионният водещ Деян Славчев, по-известен като Део.

В концертната програма във втория ден на първенството ще участват финалистката от X-FACTOR Невена Пейкова и рок група „MODICA“ от Панагюрище. Водещ ще е българският актьор Ненчо Балабанов, нашумял с участието си в риалити шоуто „Като две капки вода“.

На 31 май 2015 година /неделя/, вечерта ще започне с изпълнения на група „ROCKA ROLLA”, а след състезателната програма на третия отбор, официалното награждаване на победителя и закриването на Световното първенство „Огън, цвят и фантазия“, концерт на група „ЕЛИАНС” – Панагюрище. Водещ ще бъде актьорът Георги Низамов.

file icon pdf ПРОГРАМА НА ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФОЙЕРВЕРКИ "ОГЪН, ЦВЯТ И ФАНТАЗИЯ" - БЪЛГАРИЯ, ПАНАГЮРИЩЕ, 2015

Последно променен на Сряда, 27 Май 2015 08:17