Идентификация



Най-старата детска градина в Панагюрище отбеляза 65-та си годишнина Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

"Ключът на мечтата го пазят децата!

Той не виси с конец на вратлето,

а е заровен в жарта на сърцето.

И ако се парнеш с криле на душата

ти ще отключиш на мечтата вратата."

Празничен концерт "Полет към мечтите", представен в Театър дом-паметник в Панагюрище, бе последното събитие от богатата програма на Обединено детско заведение "Райна Княгиня", което отбелязва 65 години от създаването си.

Директорът на детското заведение Татяна Костадинова посрещна гостите в препълнената зала на театъра с думите: "Гордеем се със своя патрон, защото носим името на една знаменита личност от историята на Панагюрище, нашата Знаменоска, нашата Райна Княгиня. Гордеем се със своя летопис, който е дълъг и писан с много отдаденост и грижа за децата”.


С приветствие към екипа на ОДЗ "Райна Княгиня", бившите директори, учители и възпитатели, децата и техните родители, се обърна кметът на община Панагюрище Никола Белишки - "Дълбок поклон и огромно благодаря на всички онези, които с делата си през годините пишеха и пишат историята на това детско заведение. Продължавайте да вярвате в децата. Благодарение на вашия труд и грижа се изграждат достойни граждани на тази държава и достойни наследници на нашата Княгиня Райна."


В празничния концерт взеха участие децата от всички групи в обединеното детско заведение - "Белите лебеди", Мечо Пух", "Цветята на малката Ида", Малкият принц", "Патиланци", "Вълшебен свят", "Малката Русалка", които с танцовите си изпълнения понесоха публиката на крилете на своите детски мечти, потопиха я във вълшебния приказен свят и направиха заедно с нея чудна музикална екскурзия по света. И ... се завърнаха у дома - в България, защото "У дома е най-хубаво!"

В концертната програма взеха участие със свои изпълнения Виктория Манева и Светозара Крайчева.

Програмата за отбелязване на 65 години от създаването на ОДЗ "Райна Княгиня" започна още в края на месец април, когато в централната сграда на градината подготвителна група "Малката русалка" с главен учител Кунка Велева проведе открит урок с прилагане на съвременни методи, чрез използване на интерактивна дъска в обучението. На 7 май 2015 година в Исторически музей - Панагюрище се проведе педагогически форум за педагози и родители ""Професия" - родител", с лектор доц. КТамелия Галчева - преподавател в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", а на 14 май 2015 година, преди празничния концерт "Полет към мечтите", децата от детското заведение подредиха свои творби в благотворителна изложба за децата от ДЦДУ "Дъга" - Панагюрище.

Последно променен на Петък, 15 Май 2015 13:26