Идентификация



В Община Панагюрище се проведе заседание на Общинския щаб за защита при бедствия Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Вчера /12 май 2015 година/, във връзка с изискванията на Закона за защита при бедствия и указания на областния управител на Областна администрация - Пазарджик, в Община Панагюрище се проведе заседание на Общинския щаб за защита при бедствия.

На срещата присъстваха директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" инж. Иван Панайотов, ръководители и представители на местните структури на ведомства, които влизат в Общинския щаб за защита при бедствия, кметовете на осемте населени места в общината и служители на Общинска администрация - Панагюрище, ангажирани с изпълнението на Общинския план за защита при бедствия. Заседанието бе ръководено от кмета на община Панагюрище Никола Белишки.

Проведеното заседание има за цел да се установи готовността за осигуряване защитата на живота и здравето на населението, опазването на  околната среда и имуществото при бедствия.

По време на заседанието бяха проиграни действията на членовете на щаба по Общинския план за защита при бедствия в частта "Наводнение" и в частта "Пожари", като всеки представи своите отговорности и реакция при възникнала ситуация и обявено бедствено положение. Бяха посочени критичните точки по течението на река Луда Яна на територията на община Панагюрище, както и набелязаните мерки за наблюдение на водоемите и действия за предотвратяване на евентуално възникване на бедствени ситуации при наводнения.

На заседанието бе взето решение всеки член на Общинския щаб за защита при бедствия да предложи свои функционални задължения, съобразно своята компетентност на дейността си, които да бъдат утвърдени от кмета на общината и да бъдат приложени към Общинския план за защита при бедствия.