Идентификация



Предприети са спешни мерки за ограничаване скоростта на движение на МПС в община Панагюрище Печат Е-мейл

 

Повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени на няколко улици в Панагюрище с цел ограничаване на скоростта на моторните превозни средства и намаляване на пътнотранспортните произшествия.  Решението бе взето днес на работна среща в областна администрация Пазарджик  и във връзка с тежкия пътен инцидент в гр. Панагюрище, при който 6 годишно дете бе убито на пътя.

На срещата присъстваха заместник-областен управител г-н Стефан Мирев, началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР Пазарджик, Тодор Тодоров, инж. Николай Прасков от ОПУ Пазарджик и кметът на община Панагюрище Никола Белишки. Броят  и мястото на повдигнатите пешеходни пътеки, които ще бъдат изградени на ул. „Павел Хаджисимеонов”, където стана тежкият пътен инцидент, ще бъде уточнен след оглед на пътното платно и заседание на комисия от експерти, което ще се проведе утре в община Панагюрище. Към пешеходните пътеки ще бъде направена  необходимата маркировка и пътна сигнализация.

По предложение на кмета на община Панагюрище, ще бъде обсъдена възможността повдигнати пешеходни пътеки да бъдат изградени  и на улиците „Райна Княгиня” и „Нистор Ружеков”, където комисията също ще направи оглед. По искане на Белишки, се предвижда и поставянето на видео наблюдение на входа и изхода на с. Попинци.

 

Пресцентър на Областна администрация